ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2014-03-05 13:51

                                  

                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ  5  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΘΕΜΑ:          Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ

 

Ομολογούμε ότι δεν μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι εμφανίστηκαν τα πρώτα ιδιωτικά Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Μόλις χθες πληροφορηθήκαμε την εμφάνιση και λειτουργία ΚΕΠ στον δήμο Αμαρουσίου.

 

Το εν λόγω ΚΕΠ ήδη λειτουργεί από τριμήνου ανταγωνιστικά με τα δημόσια ΚΕΠ για τα οποία έχει χυθεί πολύ αίμα στο παρελθόν από το πολιτικό σύστημα.

Σήμερα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια πια τα ιδιωτικά ΚΕΠ και δεν ακούσαμε το πολιτικό σύστημα να διεκδικεί την πατρότητά τους.

 

Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι οι διεκπεραιώσεις γίνονται ταχύτατα σε σχέση με αυτές του δημοσίου. Και αναρωτιέται κανείς γιατί αυτή η χρονική διαφορά; Μήπως άνοιξαν νέα ΄΄παραθυράκια΄΄  εξυπηρέτησης με διάφορα ΄΄γρηγορόσημα΄΄;

 

Εμείς, ως δημοτική παράταξη εκφράζουμε την διαφωνία μας για την αδειοδότηση αυτών των κέντρων, που σηματοδοτούν την αποδυνάμωση ακόμη περισσότερο του δημόσιου χαρακτήρα των παροχών υπηρεσίας προς τους πολίτες. Με την αναγνώρισή τους με κάθε επίσημο τρόπο εξασθενούν το επιχείρημα της κάθε κυβέρνησης περί διατήρησης του ανθρώπινου δυναμικού στον δημόσιο τομέα και ανοίγει οριστικά η πόρτα των απολύσεων ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν την ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών.

Υποστηρίζουμε την άποψη ότι η Πολιτεία όφειλε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και να φροντίσει να παραμείνουν δημόσιες ενώ ταυτόχρονα να οργανώσει το ανθρώπινο δυναμικό πράγμα που μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του.

 

Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει μιλήσει για την εξέλιξη αυτή είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε ευρύτερο είτε από την επίσημη Πολιτεία είτε από τους φορείς της είτε ακόμη και από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν θέση επ΄αυτού του σοβαρού (τουλάχιστον για μας) γεγονότος, θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή να αποτελέσει τουλάχιστον μια αντίδραση στις προθέσεις αυτών που αποφάσισαν περί της λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΕΠ

 

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ