ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ......

2015-01-04 11:31

Ύστερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την ανάληψη της νέας διοίκησης με πολλές τυμπανοκρουσίες και συγκεντρώσεις η πόλη εισήλθε σε σταθερούς ρυθμούς καθημερινότητας και διαχείρισης από την πλευρά της νέας διοίκησης.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις διαπιστώσαμε κατ΄αρχήν ότι σε πολλά σημεία απ΄αυτά που εμείς υπερασπιζόμαστε δικαιωθήκαμε.

Το βασικό σημείο είναι η απώλεια της διαχείρισης μιας ομάδας της δημοτικής παράταξης ΄΄Νέα Πνοή΄΄, η οποία διαχειρίστηκε τα δημοτικά πράγματα από το 1993. Στο διάστημα αυτό εμείς καταγράψαμε τα άκρως σημαντικά λάθη αυτής της διαχείρισης, τα οποία στράφηκαν εναντίον του δημότη. 

Ουσιαστικά στην περίοδο αυτή δεν υπήρξε μια βασική παράμετρος, η προοπτική της προόδου και της ανάπτυξης της πόλης με σταθερές την δημοκρατία και την απόκτηση βάσης στην οικονμία και την διαχείριση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης. Το σημείο αυτό αποτελούσε για μας την δεικλίδα ασφαλείας για την σταθερή πορεία της πόλης. Αντίστροφα, η ομάδα αυτή, που φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση των δημοτικών πραγμάτων, λειτουργούσε απομονωμένα, αυταρχικά, αντιδημοκρατικά, ανεύθυνα, απρογραμμάτιστα, άστοχα, με προσωπικό χαρακτήρα, αυταρχικά, αντιδημιουργικά, αποπροσανατολιστικά, πολλάκις συκοφαντικά. Η λειτουργία αυτή είχε τα αποτελέσματά της.

Παρ΄όλο που το σύνολο της δημοτικής παράταξης στήριζε με την ψήφο του όλα αυτά τα χρόνια τις εισηγήσεις της διοίκησης, μέρος αυτής αποσκύρτισε της παράταξης την τελευταία στιγμή, πριν τις εκλογές, ίδρυσε μια νέα παράταξη χωρίς κανένα αυτοδιοικητικό περιεχόμενο, χωρίς καμιά συγκεκριμένη βιώσιμη πρόταση, δικεδίκησε την εξουσία και απέτυχε. Η βασική παράταξη απευθύνθηκε σε άλλα πρόσωπα προκειμένου να ανανεώσει το προσωπικό της στρεφόμενη σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της δικής μας παράταξης. Όντως, μερικοί εξ αυτών, με μικρές αντοχές, ανεύθυνα και εύκολα, λησμόνησαν την δική τους στάση στο παρελθόν, διψασμένοι για την κατάληψη μιας θέσης στην διοίκηση ανταποκρίθηκαν θετικά.

Το αποτέλεσμα είχε προδιαγραφεί όχι από την ποιότητα της δημοτικής παράταξης αλλά από την ανεύθυνη αρχή, η οποία καθόριζε τις ανούσιες πολιτικές όπως περιγράψαμε προηγουμένως. Έτσι εξετέθησαν άπαντες είτε συμμετείχαν είτε γλυκοκοίταζαν την παράταξη τςη ανευθυνότητας και της συκοφαντίας. 

Δεν γνωρίζουμε αν έχει μετανοιώσει κανείς αλλά δεν είναι και το ζητούμενο, τελικώς.

Μια νέα αρχή βρίσκεται στο τιμόνι της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων και η οποία ευελπιστεί και υπόσχεται μια άλλη μορφή διαχείρισης, καθαρή και αντικειμενική. 

Τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης από την νέα δημοτική αρχή είδαμε (μέχρι τώρα ασφαλώς) κάποιες κινήσεις με δύο συνιστώσες.

Η μια αναφέρεται στην ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοτών στο σύνολό τους.

Η άλλη αναφέρεται σ΄αυτή καθ΄αυτή την διαχείριση, η οποία φάνηκε, κυρίως, από την συγκρότηση του προϋπολογισμού της χρήσης 2015. Μια άτονη, απλουστευμένη και φτωχή παρουσίαση, που θα μπορούσε κανείς να διαπιστώσει ότι έχει την βάση του στην πολιτική της απελθούσας διοίκησης.

Σχετικά με μας. Εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε παρ΄όλο που όλοι και κυρίως οι ΄΄άσπονδοι φίλοι μας΄΄ έχουν σκοπίμως ξεχάσει την ύπαρξή μας ή ότι θεωρούν ότι αποσυντεθήκαμε. Είμαστε εδώ, ακαμίοι, ζωντανοί, σκεπτόμενοι, περισσότερο έμπειροι, δυναμικοί και ανανεωμένοι. Παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις, εμπεδώνουμε ακόμη πιο πολύ την απομάκρυνσή μας από την έρπουσα πονηρά πολιτική σκηνή αποκτώντας θεμελειωμένη άποψη για το μέλλον.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πορεία του τόπου μας θα είναι περισσότερο δημοκρατική, πιο παραγωγική πιο δυναμική και πιο χρήσιμη για τους δημότες. Δεν θα θέλαμε να δικαιωθούμε, όπως με την προηγούμενη διοίκηση και να δούμε μια όμοιας αξίας διαχείρισης.

Είπαμε ότι δικαιωθήκαμε με την προηγούμενη διοίκηση όταν ισχυριζόμαστε ότι έπρεπε άμεσα να απομακρυνθεί από την διαχείριση ως άσχετη και πολλάκις επικίνδυνη.

Θα είμαστε, λοιπόν, εδώ προς έκπληξη των πολλών και κυρίως ΄΄των άσπονδων φίλων μας΄΄.