ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

2013-12-18 07:54

Χθές 17 Δεκεμβρίου 2013 καταθέσαμε τις προτάσεις μας που αφορούν την λειτουργία του νομικού προσώπου και τις βελτιώσεις στις παροχές προς τους δημότες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση με απουσία της υπόλοιπης αντιπολίτευσης βρεθήκαμε να στηρίξουμε ακόμη μια φορά συγκεκριμένες προτάσεις προς υλοποίηση.

Παρ΄όλο που κάποιος των παρισταμένων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, πίεζε να επισπεύσουμε την διαδικασία δείχνοντας ότι εκεί βρίσκεται για άλλους λόγους και όχι να συμμετέχει στις διαδικασίες του διοικητικού συμβουλίου, αναπτύξαμε τις θέσεις μας και ζητήσαμε να έλθουν ως θέματα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση και υλοποίηση.

Προτείναμε να ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2014 με μια αναμόρφωση στον ήδη ψηφισθέντα προϋπολογισμό, πράγμα εφικτό, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Να τονίσουμε ότι οι προτάσεις αυτές βρίσκονταν στο πακέτο προτάσεων, που είχαν κατατεθεί στην συζήτηση του προϋπολογσιμού στο δημοτικό συμβούλιο και όπου σχεδόν στο σύνολό τους είχαν γίνει αποδεκτές.

Παραθέτουμε πιο κάτω αυτές τις προτάσεις:

 

         ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΠΔΔ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 Με την υπενθύμιση ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού 2014 και ύστερα από την συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2014 και την αποδοχή των θέσεών μας, επανερχόμαστε με τις επί πλέον σκέψεις και προτάσεις μας.

 1) Περικοπή δαπανών με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Νομικού Προσώπου με συγκεκριμένους σκοπούς .

2) Η χρηματοδότηση στο νομικό πρόσωπο να εκτελεστεί στο ύψος που προβλέπει η συστατική πράξη.

3) Μείωση των συνδρομών στον Αθλητικό Οργανισμό.

4 ) Να συμπεριληφθεί με αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος μελέτη και ανακατασκευή των γηπέδων της οδού Ολύμπου .

5 ) Οικονομική στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων με κριτήρια που θα τεθούν  ύστερα από συζήτηση μεταξύ όλων των συνδυασμών και του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου.

6) Διαχείριση του φεστιβάλ στο θέατρο ΄΄Αλίκη Βουγιουκλάκη΄΄ από το νομικό πρόσωπο και όχι παραχώρηση σε τρίτους.. Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό.

Οι προτάσεις μας απαιτούν αναμόρφωση στον προϋπολογισμό, απλή διαδικασία για επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

 

Με τις προτάσεις αυτές δεν ισχυριζόμαστε ότι αλλάζει η λειτουργία του νομικού προσώπου αλλά  γίνεται μια αρχή στα εξής:

1. Μια νέα διαδικασία επιδιώκουμε να γεννηθεί, να  ανοίξει η πόρτα των συζητήσεων και της ανταλλαγής θέσεων και απόψεων στο διοικητικό συμβούλιο.

2. Το νομικό πρόσωπο θα κινηθεί προς την μείωση των συνδρομών των δημοτών που μετέχουν στις δράσεις του με αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω η συμμετοχή των δημοτών, που πρέπει να αποτελεί και στόχο του δήμου.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε χρήσιμοι στον δήμο μας προς όφελος των δημοτών, κάνοντας δημιουργική αντιπολίτευση. Θα ασκούμετο καθήκον μας ελέγχοντας και κρίνοντας την διοίκηση χωρίς να μένουμε εκεί. Επιθυμούμε να είμαστε παραγωγικοί και δημιουργικοί στον τόπο μας.

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με το μέλος που έδειξε ότι δεν βρίσκεται εκεί για να τιμήσει την θέση που του δόθηκε και που με θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού απέναντι στους θεσμούς και τις λειτουργίες των απαίτησε να συντομεύουμε ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η διαδικασία, θεωρώντας ότι για εκείνον τα θέματα του νομικού προσώπου έχουν λυθεί όλα (!!) αλλά θα βλέπουμε μπροστά για το καλό της πόλης μας, κάτι για το οποίο εμείς, τουλάχιστον, ασχοληθήκαμε με τα δημοτικά πράγματα. Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό κάνουμε και αυτό θα κάνουμε όσες επιθέσεις κι αν δεχόμαστε. Θα δεχθούμε μόνο τον αντίλογο στις προτάσεις μας με αξιοπρέπεια και ήθος, με ενδιαφέρον και σεβασμό.