Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

2015-10-13 12:20

Άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά. Αυτά ακούσαμε στην τοπική αγορά για την σημερινή δημοτική αρχή και δεν έχουμε άλλη άποψη.

Πράγματι η δημοτική αρχή είναι απούσα από τα σημαντικά προβλήματα της πόλης. Είχε υποσχεθεί, όμως, ότι τουλάχιστον δεν θα προσομοίαζε με την προηγούμενη, τόσο πεπαλαιωμένων και αναχρονιστικών αντιλήψεων όσο και τακτικών, διοίκηση και θα επιτελούσε έργο μέσα από το δικό της σχέδιο!!

Μέχρι τώρα, ένα και πλέον χρόνο μετά τις εκλογές, δεν έχει αγγίξει κανένα από τα βαριά προβλήματα που ταλάνιζαν και ταλανίζουν την πόλη!!

Θα καταθέσουμε δυο βασικά προβλήματα που είχε κάνει σημαία κατά την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο.

Το οικοδομικό τετράγωνο 61, πρώην τένις κλάμπ. Τι έκανε ως τώρα η δημοτική αρχή; ΤΙΠΟΤΑ!!!

Το οικοδομικό τετράγωνο 365 και 366, μεταξύ των οδών Μητροπούλου και Κισσάβου. ΤΙΠΟΤΑ.

Για το δεύτερο μάλιστα μαθαίνουμε ότι ο χρήστης του χώρου και έχει βρεθεί παράνομος και από τον δήμο δεν δέχθηκε καμιά όχκληση πέραν μιας τυπικής καταγγελίας. Κατά τα άλλα, μαθαίνουμε, ότι οφείλει τεράστιο χρηματικό ποσό από οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στον δήμο, που χρονολογούνται και από την προηγούμενη διοίκηση, υπό την ανοχή της οποίας τα ποσά έφτασαν σε ύψη που θα αδυνατεί ο χρήστης να αποπληρώσει. Με μια αίτηση πτώχευσης οι οφειλές πάνε περίπατο και ο δήμος τα χάνει οριστικά.

Δημοτικοί σύμβουλοι, που γνωρίζουν το θέμα, (δυστυχώς άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ούτε το γνωρίζουν ούτε και επιδιώκουν να μάθουν) διαμαρτύρονται όχι βέβαια με κάθε επισημότητα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά σε πηγαδάκια, στην πλατεία και σε καφέ της πόλης.

Για το μεν Ο.Τ. 61 ο δήμος θα θυμίσουμε ότι ο δήμος έχει δαπανήσει ένα από τα μεγαλύτερα ποσά μέχρι σήμερα χωρίς ούτε να το έχει αποκτήσει όπως διατείνονταν ότι θα κάνουν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά ούτε και κάποια ενέργεια έχει γίνει ώστε να δείξει η διοίκηση την πρόθεσή της, τους σκοπούς της.

Για το Ο.Τ. 365-366 τα λέει όλα η αδράνεια της διοίκησης, που είναι εμφανέστατη. Την ώρα που είχε υποσχθεί ότι ο δήμος θα χρησιμοποιήσει από μόνος του σε όλη την έκτασή του τον χόρο αυτό, τώρα ούτε καν αποφασίζει να καταθέσει αγωγή έξωσης στον ιδιοκτήτη. Θυμηθείτε δηλώσεις και συνεντεύξεις του δημάρχου τι έλεγε και τι υπόσχονταν στους δημόττες.

Εκλογές δεν έχουμε σύντομα. Ένας λόγος που η διοίκηση αδρανεί  είναι αυτός. Κρατά τις ΄΄δυνάμεις΄΄ της να εμφανιστεί ως μεγάλος ΄΄ευεργέτης΄΄ του δήμου ένα χρόνο πρίν τις εκλογές. Να είναι φρέσκα και να παραπλανήσει και πάλι τους δημότες με υποσχέσεις.

Άλλωστε αποτελεί μόδα να παραπλανεί η εξουσία τον λαό. Το βλέπουμε και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Όμως να γνωρίζουν και οι δημότες ότι αφενός οφείλουν να θυμούνται αφετέρου οφείλουν να ψάχνουν, να διαβάζουν και να μαθαίνουν τα παρασκήνια, που στην πόλη μας είναι πλούσια!!!

Σύντομα θα δημοσιεύσουμε και άλλα εκκρεμή ζητήματα για την πόλη και για τα οποία η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται.