Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

2015-12-29 15:39

Με έκπληξη διαβάσαμε την καταγγελία της ηγεσίας του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου κατά της αντιπολίτευσης εν συνόλω!!

Κι αυτό διότι δεν ενέδωσε σε προτάσεις της σχετικά με την ίδρυση Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου στα Βριλήσσια. Το ιστορικό έχει ενδιαφέρον στην βάση της λογικής και του τακτικισμού από την πελυρά της συμπολίτευσης. Η λογική που εξυφαίνεται εδράζεται στην εξής καταπληκτική βάση: Ό,τι εισάγει η συμπολίτευση είναι καλό και άγιο και όλοι συμφωνείτε άλλως είστε αναχρονιστικοί και φράσσετε τις καλές προθέσεις της δημοτικής αρχής!! Αλίμονο!!!

Αυτή η λογική ούτε πρωτάκουστη είναι ούτε και άγνωστη στους γνωρίζοντες τα πράγματα. Το παρελθόν και η ιστορία είναι οδηγός ερμηνείας όλων των φαινομένων.

Η έννοια της συναίνεσης,όπως είθισται στην Ελληνική πραγματικότητα, έχει πολλές πλευρές, κυρίως όταν απαιτείται από την συμπολίτευση. Τότε όλα στέφονται από επιτυχία και οι ιδέες είναι και εφαρμόσιμες και λογικές και χρήσιμες. Όταν προέρχονται από κάθε άλλη πλευρά είναι αιτία πολέμου. 

Δυστυχώς ο πόλεμος είναι ανοιχτός και μέσα από τα μέσα ενημέρωσης υπό την έννοια της ευθείας καταγγελίας άρα και της υποβάθμισης του καταγγελλόμενου ενώ στην ουσία αναζητείται η αναβάθμιση της μετριότητας και του λαϊκισμού!!

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα και ομολογούμε ότι όχι μόνο δεν άλλαξε σε κάτι η κατάσταση αλλά επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι λείπει η ουσία και η κανονικότητα στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα δευτερεύοντα ζητήματα αποτελούν την ημερήσια αντιπαράθεση ενώ είναι ανύπαρκτος ο προγραμματισμός και η πρόκληση της τοπικής κοινωνίας για μαζική συμμετοχή στις εξελίξεις της πόλης.

Δεν είναι άγνωστα αυτά, τουλάχιστον σ΄εμάς, είναι όμως πρόκληση να δημοσιεύεται καταγγελία της συμπολίτευσης εναντίον της αντιπολίτευσης όταν η ίδια ως αντιπολίτευση είχε πάντα την άρνηση ως όπλο απέναντι στην κάθε είδους συνεργασία και συμμετοχή στις αποφάσεις. Τώρα η δημοτική αρχή το βλέπει όπως και οι προηγούμενες και υπ΄αυτό το πρίσμα επιτίθεται στην αντιπολίτευση συντηρώντας το κλίμα μιας ασυντόνιστης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν έμαθε η συμπολίτευση ποτέ και δεν πρόκειται να μάθει και στο μέλλον ότι για να μπορείς να διοικείς και να είσαι ο πρώτος οφείλεις πρώτα να κάνεις την αυτοκριτική σου. Κάτι απ΄το οποίο η συμπολίτευση έχει πάρει διαζύγιο αφού την όποια συναίνεση κι αν είχε ως πρόθεση την εξάντλησε αμέσως μετά τις εκλογές.

Δυστυχία συντοπίτες να είσαι εξουσία και να μην ξέρεις γιατί!!