ΠΑΝΤΕΛΗΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

2015-10-06 09:45

Η νέα δημοτική αρχή κάθε άλλο παρά αντίστοιχη του προεκλογικού της λόγου είναι μέχρι σήμερα. Έκλεισε δεκατρείς μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και δεκαοτώ από τα αποτελέσματα των εκλογών και η απουσία της είναι ηχηρή.

Παρ΄όλες τις υπισχέσεις της μέχρι σήμερα δεν έχει φανεί σε κανένα επίπεδο κάποια αλλαγή, κάτι νέο όπως είχε υποσχθεί. Βυθίστηκε στην καθημερινότητα για δυο σοβαρούς λόγους.

Πρώτον διότι δεν είχε κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα. Τα όσα έλεγε ήταν αέρας κοπανιστός. Όμως έκλεψε την ψήφο του δημότη και βρέθηκε στις θέσεις της εξουσίας.

Δεύτερο θεωρούμε ότι ποτέ δεν υπήρξαν σημάδια, ενδείξεις ικανότητας δαιχείρισης των δημοτικών πραγμάτων. 

Βαθμολογείται, όμως, με άριστα στην διαχείριση των υπόγειων διαδρομών, σε ανεπίσημους διαλόγους χωρίς ουσία, σε επίπεδο παραπλάνησης όχι μόνο των δημοτών αλλά και δημοτικών συμβούλων.

Τα μείζονα ζητήματα που κληρονόμησε ο δήμος από προηγούμενες διοικήσεις παραμένουν άλυτα και τελματωμένα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά: Οικοδομικό τετράγωνο 61, μια παλιά αμαρτία που κανείς δεν έχει το θάρρος, την τόλμη να αγγίξει.

Οικοδομικό τετράγωνο 365 και 366. Η σημερινή διοίκηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση το ζήτημα αυτό το είχε κάνει σημαία ισχυριζόμενη ότι έχει σχέδιο και πρόγραμμα να χρησιμοποιήσει ο δήμος τους χώρους αυτούς. Παρ΄όλο που ο ενοικαιστής των χώρου έχει εκτεθεί απέναντι στον δήμο, στους δημότες έχει εις βάρος  του και δικαστικές εκκρεμότητες. Καμιά πρωτοβουλία, κανένα σχέδιο και ασφαλώς αν προκύψει κάποια πρόταση δεν θα συνάδει με αυτά που η σημερινή αρχή είχε υποσχεθεί στους δημότες.

Η δημοτική αρχή ακολουθεί πιστά τους κανόνες συμπεριφοράς και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος στην χώρα, σύστημα που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση και την εξαθλίωση, με λαϊκισμούς και παραπλανητικό λόγο.

Δεν παραλείπει, όμως, να στήνει μηχανισμούς εκματάλλευσης των προβλημάτων των δημοτών και να εξυπηρετεί κατά βούληση τις ανάγκες τους σε προσωπικό επίπεδο. Αυτή η πολιτική είναι γνωστή και τουλάχιστον εμείς γνωρίζαμε από παλιά, πριν από τις εκλογές. Γι΄αυτό και δεν συμφωνήσαμε ποτέ με αυτήν παράταξη και σε κανένα επίπεδο.

Ο χρόνος περνά και θα έλθει σύντομα η ώρα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης. Οι δημ΄ποτες οφείλουν να έχουν νωπές τις μνήμες και τα γεγονότα, θα χρειαστούν.