ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

2015-10-07 16:21

Η αντίδραση στην ακραία φορολόγηση, την επιβολή φόρων πέραν των δυνάμεων της επιχείρησης και των φυσικών προσώπων δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων. Όλες οι πτέρυγες της Βουλής πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής συμφωνούν στην επιβολή όχι απλά των ήδη επιβαλλόμεων φόρων αλλά και νέων. 

Διαβάσαμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νήσου Σκιάθου για την επιβολά φόρου 23% στα νησιά να ρποσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση ως αντισυνταγματική, παράλογη και υπερβολική όσο και άδικη.

Μάλιστα την απόφαση αυτή θα ακολουθήσουν και τα Δημοτικά Συμβούλια και άλλων νήσων, όπως της Αλονήσου και της Σκοπέλου. Εκτιμούμε ότι εφόσον η αρχή έγινε θα ακολουθήσουν όχι μόνο οι Σποράδες αλλά το σύνολο των νήσων της Επικράτειας. 

Και πολύ καλά θα κάνουν.

Ο εισηγητής του θέματος Απόστολος Πασχάλης τόνισε ότι οι κάτοικοι του νησιού πληρώνουν φόρους προς το κράτος για παροχές που δεν έχουν όπως Ειρηνοδικείο, δημόσιο ΚΤΕΟ ακόμη και η ΔΟΥ έχει καταργηθεί από εκεί και οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στον.....Βόλο για να εξυπηρετηθούν.

Το πιο σημαντικό που επισήμανε είναι η ακραία έλλειψη φροντίδας υγείας αφού το κέντρο υγείας υπολειτουργεί ενώ και οι ελλείψεις στην εκπαιδεύση είναι προκηλτική.

Τονίστηκε, επίσης, ότι η επιβολή φόρου 23% θα αφανίσει την εξαθλιωμένη επιχειρηματικότητα στον τουρισμό, που εκτιμούν ότι θα υποβαθμιστεί και οι κερδισμένοι θα είναι οι ανταγωνιστές της Τουρκίας.

Έτσι είναι σαφές ότι η όποια αντίδραση από την πλευρά της λαϊκής βάσης περιέρχεται στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε, δε, ότι όλες οι εκλεγμένες διοικήσεις των δήμων δεν θα συμμεριστούν την θέση αυτή και θα λειτουργήσουν κομματικά. Η τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζεται γενικώς από ατολμία και κομματική εξάρτηση κι επομένως δεν πρέπει να περιμένουμε συμπαγή την Τ.Α ώστε να υπάρξει και κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα θα φέρουμε την διοίκηση του δήμου μας. Από την δομή της χαρακτηρίζεται και άτολμη και ελλειπή όταν μάλιστα κομματικά έχουν πιάσει τα δυο κομματικά πόστα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισοί πρόσκεινται εμφανώς με το ένα κόμμα και οι άλλοι μισοί με το άλλο ενώ παρατηρούνται και σημάδια ερμαφροδιτισμού.

Κρίμα γιατί ενώ η Τ.Α. είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας και το πιο κοντινό σ΄αυτήν κανείς δεν τολμά ακόμη και να αντισταθεί στην πίεση που ασκήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες από την κυβέρνηση να μεταφερθούν τα αποθεματικά της στον κρατικό κορβανά. 

Τι περιμένιε κανείς άλλο για να δεχθεί την πολυδιάσπαση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την απόλυτη εξάρτησή της με το πολιτικό κατεστημένο;

Εύγε στον δήμαρχο της Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο για την ενέργειά του αυτή