ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΒΟΥΛΑ΄΄ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΄΄ΒΟΥΛΑ΄΄

2013-11-22 07:39

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΜΕ ΤΗΝ  ΄΄ΒΟΥΛΑ΄΄  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ  ΤΗΝ ΄΄ΒΟΥΛΑ΄΄

 

Στην συλλογιστική των δημοτών και των υποψηφίων καλλιεργείται, τελευταία, η σκέψη μιας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης.

Η ίδια σκέψη το 2010 δεν υπήρχε. Οι δημότες – ψηφοφόροι έψαχναν να βρουν τον κομματικό τους ΄΄σύντροφο΄΄. Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο δεν συγκίνησε παρά ελάχιστους ρομαντικούς, που είδαν πολύ νωρίς την έκρηξη στους κομματικούς σχηματισμούς – ψηφοδέλτια.

Η πολιτική γεωγραφία του τόπου είναι καθόλα γνωστή. Καταγράφηκε στις εκλογές του 2010. Κάποιοι συμμετείχαν ανοιχτά και περήφανα ΄΄χρισμένοι΄΄ και ΄΄ευλογημένοι΄΄ από τους ΄΄πάπες΄΄ της πολιτικής νομενκλατούρας της εποχής.

Οι ΄΄ευλογίες΄΄ έγιναν δεκτές από τους ψηφοφόρους – δημότες και από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που έσπευσαν να πάρουν θέση (!!), κρίνοντας πάντα από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σήμερα, κάποιοι, λίγο πριν τις εκλογές, διαπίστωσαν ότι έχασαν την ΄΄πηξίδα΄΄, έχασαν την ΄΄ταυτότητά΄΄ τους!!!

Από τους πέντε δημοτικούς συνδυασμούς που συμμετείχαν ένας ήταν χωρίς το ΄΄ευλογημένο΄΄ χρίσμα!!! Κι αυτός ο ένας είχε το πολιτικό στίγμα της πολυσυλεκτικότητας και της συγκεκριμένης αυτοδιοικητικής πρότασης.

Οι τέσσερις είχαν άμεσα ή έμμεσα, φανερά ή κρυφά τις ευλογίες του κατεστημένου.

Σήμερα όλοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι αποποιούνται της ΄΄ευλογίας΄΄ και αναζητούν δρόμους διαφυγής από την τότε εξάρτηση. Στόχος να ικανοποιήσουν την νέα συλλογιστική των ψηφοφόρων – δημοτών!!!  

Το ερώτημα είναι οι ψηφοφόροι – δημότες γνωρίζουν την πραγματικότητα ή αναζητούν κι εκείνοι τον δρόμο της διαφυγής; Αν δεν την γνωρίζουν οφείλουν να την μάθουν για να τιμήσουν το ΄΄σταυρουδάκι΄΄ που θα βάλλουν στο ψηφοδέλτιο.

Η ρεαλιστική και αντικειμενική συλλογή των κριτηρίων επιλογής υποψηφίου περιέχει και ιστορικά στοιχεία, που οφείλουν όλοι να αναζητήσουν. Η ψήφος σήμερα έχει μεγαλύτερη αξία απ΄ ότι στο παρελθόν. Αποδίδεται, δε, με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα.

Η μετάλλαξη προς στο ΄΄ανεξάρτητο΄΄, γαρνιρισμένο με ολίγη ΄΄αλλαγή΄΄,  κρύβει υποκρισία.

 

Και τότε και σήμερα  τα ΄΄παπαγαλάκια΄΄ του τοπικού πολιτικού κατεστημένου ανέλαβαν δράση. Και σ΄αυτές τις εκλογές προσπαθούν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα βάζοντας στην φαρέτρα της επιχειρηματολογίας τους το ΄άνεξάρτητο΄΄, χαρακτηρισμός, που εύκολα περνάει στην κοινή γνώμη σήμερα.

Η αυτοδιοικητική πρόταση μιας ΄΄ανεξάρτητης΄΄ τοπικής αυτοδιοίκησης τεκμηριωμένης πρακτικά και θεωρητικά και αποδεδειγμένα δεν αποτελεί στοιχείο επιλογής; Για μερικούς μάλλον όχι.

Κι εμείς λέμε ότι είναι  θλιβερό για τους μερικούς.

Η ΄΄βούλα΄΄ του ανεξάρτητου έχει σφραγίσει τις υποψηφιότητες από το 2010. Η αλλοίωση αυτής της πραγματικότητας υποκρύπτει σκοπιμότητα,

΄΄Τα Βριλήσσια των Πολιτών΄΄ είχαν το  πλεονέκτημα του ανεξάρτητου με την ΄΄βούλα΄΄, είχαν το πλεονέκτημα της ανεξάρτητης και τεκμηριωμένης αυτοδιοικητικής πρότασης σε όλα τα θέματα της αυτοδιοίκησης.

Αυτή την πρόταση, την ουσιαστική, την τεκμηριωμένη, την συγκεκριμένη, την σύγχρονη και δοκιμασμένη στο δημοτικό συμβούλιο και στα όργανα του δήμου, θα καταθέσουμε και πάλι στους δημότες ψηφοφόρους, χωρίς εντυπωσιακούς φανφαρονισμούς ή τις συνήθεις πολιτικές τρίπλες..

Δεν θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία προβολής μας η υποτίμηση και η συκοφαντία του πολιτικού αντιπάλου. Ο σεβασμός στην άλλη άποψη και η πολιτική αξιοπρέπεια όπως και η δικαιοσύνη θα είναι η βάση της δικής μας πολιτικής φαρέτρας.

 

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ