Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

2015-11-07 09:43

Η δημοτική αρχή άνοιξε δύο εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη και έχουν δημιουργήσει τεράστιες υποχρεώσεις προς τους δημότες.

Το ένα είναι η υπόθεση του οικοδομικού υετραγώνου 61 (πρώην τένις κλάμπ). Η υπόθεση αυτή εκκερεμεί από το 1998. Πέρασε από πολλά στάδια και τώρα είμαστε στην εξ αρχής διεκδίκηση από την πλευρά του δήμου ύστερα από την δικαστική δικαίωση του ιδιοκτήτη. Όπως επανειλλημένα είχε δηλώσει σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις ο πρώην δήμαρχος Βριλησσίων, ο δήμος θα διεκδικήσει το ακίνητο αυτό για τους σκοπούς που ορίζονται στο αναθεωρημένο σχέδιο πόλης. Το ζήτημα έχει βαθύτετες ηθικές ευθύνες για την απώλεια του χρόνου αλλά και την απώλεια οικονομικών πόρων όλα αυτά τα χρόνια. Θα θυμίσουμε ότι ο δήμος έχει επιβαρυνθεί με ποσά της τάξης των 800000 ευρώ για αποζημιώσεις και δικηγορικών αμοιβών. Τα ποσά αυτά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ, επίσημα τουλάχιστον,  από την προηγούμεη διοίκηση παρ΄όλη την πίεση που είχε δεχθεί καθ΄όλη την διαρκεια της θητείας της στο δημοτικό συμβούλιο. Επέμεινε να κρατά ΄΄σιγήν ιχθύος΄΄ για το θέμα ενώ υπάρχουν ζητήματα ηθικής τάξης στην εξέλιξη του ζητήματος, όπως απεδείχθη τελευταία.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το ακίνητο επί της συμβολής των οδών Κισσάβου και Μητροπούλου, οικοδομικό τετράγων 365-366. Το ακίνητο, κυριότητας του δήμου, έκτασης 10 στρεμμάτων, περίπου, έχει δοθεί από το 2003 σε εταιρία, η οποία φαίνεται να έχει οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο παρ΄όλο που το μίσθωμα είναι εξαιρετικά χαμηλόα όλα αυτά τα χρόνια. Πέραν αυτού, όμως, υπάρχουν ισχυρές καταγγελίες και με ισχυρά τεκμήρια ότι η εταιρία δεν λειτουθργεί σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού και υπάρχουν ακόμη και δικαστικές αποφάσεις εις βάρος της ενώ περίοικοι δημότες έχουν καταγγείλει τηνεταιρία για παραβίαση του νόμου.

Η σημερινή δημοτική αρχή ανοίγει και τα δυο θέματα αλλά δεν εκφράζει την δική της θέση. Αν θυμηθούμε την προκελογική περίοδο, που συνήθως λησμονείται, είχε υποσχθεί ότι θα εκδιώξει την εταιρία και το ακίνητο θα διαχειριστεί από τον δήμο. Μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε επίσημη θέση της  δημοτικής αρχής αλλά φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό τον διάλογο και την κατάθεση θέσεων των παρατάξεων. Αυτό μας προκαλεί. Μια δημοτική αρχή, που σέβεται τις υποσχέσεις της δεν εισάγει τα θέματα  για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Προχωρεί σε υλοποίησητης υπόσχεσης αφού έχει την εντολή του σημότη να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματός της. Θεωρούμε υπεκφυγή η εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. 

Αναφορικά τώρα με το Ο.Τ. 61 και πάλι θα επισημάνουμε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή  δεν εκφράει άποψη αλλά παραπέμπει το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο. Κι αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί διάθεση διάχυσης της ευθύνης της. Αν η δημοτική αρχή είχε την πρόθεση να λύσει το θέμα θα είχε προτείνει και στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία την θέση της και να προχωρήσει στην υλοποίησή της. 

Δυστυχώς εκτιμούμε ότι η δημοτική αρχή ούτε σχέδιο έχει ούτε πρόγραμμα ούτε και διάθεση να λύσει οριστικά, μεθοδικά  και αποτελεσματικ΄ατα ζητήματα αυτά.

Μας θυμίζει την υπόθεση της κυκλοφοριακής μελέτςη που ενώ είχε υποσχεθεί την επίλυσή του με την έναρξη της θητείας της έχουν παρέλθει 20 μήνες από την αλλάγή της διοίκησης και η υπόθεση είναι άγνωστο που βρίσκεται. 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή κινείται και εφαρμόζει τις τακτικές του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος.

Εμείς από αυτή την σελίδα και όχι μόνο έχουμε πολλάκις αναφέρει τα θέματα αυτά και έχουμε τονίσει την σπουδαιότητά τους πιέζοντας την δημοτική αρχή να ανοίξει τα θέματα αυτά. Τα ανοίγει τώρα αλλά δεν ξέρει να τα λύσει.

Δυστυχώς!